בשר אדום

קבוצת חוקרים בינלאומית מצאה שאכילת בשר אינה משפיעה לרעה על הבריאות.

המחקר האחרון הוא מההערכות הנרחבות ביותר שנעשו אי פעם בנושא והוא עשוי להשפיע על המלצות תזונתיות עתידיות. הממצאים ישמחו מן הסתם את חסידי הדיאטות עתירות החלבון הפופולריות.

הדיווחים החדשים מתבססים על מחקר בן שלוש שנים שביצעה קבוצה של 14 חוקרים בשבע מדינות. כדי להעריך את הסיכון היחסי באכילת בשר אדום ובשר מעובד, הקבוצה סקרה 61 מאמרים שעסקו ב–55 אוכלוסיות המונות יותר מארבעה מיליון בני אדם.

החוקרים גם בדקו ניסויים אקראיים שקשרו בין בשר אדום לסרטן ומחלת לב וגם 73 מאמרים שבחנו את הקשר בין בשר אדום לשכיחות הסרטן ולתמותה.

בכל מחקר הגיעו החוקרים למסקנה שהקשרים בין אכילת בשר אדום למחלה ולמוות קטנים, ושאיכות הראיות לקשר כזה נמוכה עד נמוכה מאוד.

מחקר זה כבר נתקל בביקורת קשה מטעם מומחי בריאות הציבור. איגוד הלב האמריקאי, חברת הסרטן, בית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הרווארד וארגונים אחרים תקפו בזעם את הממצאים ואת כתב העת שפרסם אותם. אחדים קראו לעורכים של כתב העת לעכב את הפרסום, ואילו מדענים בהרווארד התריעו שהמסקנות "פוגעות באמינות של מדעי התזונה ושוחקות את אמון הציבור במחקר המדעי". ד"ר פרנק סאקס, יושב הראש לשעבר של ועדת התזונה של אגודת הלב האמריקאית, אמר שהמחקר "פגום באופן יסודי".

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל: info@isnet.co.il